اقتصاد اطلاعات

ساخت وبلاگ

اطلاعات:

اطلاعات به داده‌هایی اطلاق می‌شود که دارای مفهومی خاص بوده و استفاده‌کننده بتواند به سهولت آن را گردآوری، طبقه‌بندی، تلخیص و در مواقع مناسب و ضروری پس از نتیجه و تحلیل و تفسیر مورد بهره‌برداری و استفاده قرار دهد.

اقتصاد:

اقتصاد علمی است که رفتار بشر را به‌عنوان رابطی میان منابع و وسایل کمیاب مطالعه می‌کند. به‌عبارت‌دیگر اقتصادی کردن منابع کمیاب مسئله اصلی اقتصاد است.

اقتصاد اطلاعات:

اقتصاد اطلاعات آن بخش از اقتصاد است به بهره‌وری و کسب سود از روش‌های اطلاع‌رسانی، ارتباطی و اطلاعات به‌صورت بعضاً الکترونیکی در جهت فروش و عرضه محصول و خدمات برای جامعه مخاطبان خود می‌پردازد.

فعالیت‌های اقتصادی دخیل در ایجاد، جمع‌آوری، کاربرد و مدیریت اطلاعات و همچنین فناوری‌های مرتبط با آن و شاخه‌های آن درواقع شیوه‌های مولد هستند که قبلاً تصور آن نمی‌شد. می‌توان گفت که اقتصاد اطلاعات دارای انگیزه و توانایی لازم برای ایجاد تغییرات شگرف در دنیا است. دایره المعارف پیوسته ویکی‌پدیا، اقتصاد اطلاعات را رشته‌ای می‌داند که به مطالعه چگونگی تأثیرات اطلاعات بر تصمیمات اقتصادی می‌پردازد. این نوع اقتصاد در سه بستر مجزا اما مرتبط مطرح می‌گردد:
نخست بستری است که در آن اطلاعات تعریف می‌شود و ویژگی‌های اقتصادی آن مشخص می‌گردد، دیگری بستر اقتصاد کلان است که در آن نقش اطلاعات در ساختار اقتصاد ملی توصیف و تا حد ممکن سنجیده می‌شود و سوم بستر اقتصاد خرد است که در آن ارزش‌ها و هزینه‌های اقتصادی وابسته به اطلاعات به شکل‌های خاص موردبحث قرار می‌گیرد.
نظام اقتصادی نوینی که شکل‌گرفته است با استفاده از فن‌آوری‌های نوین شبکه‌های ارتباطی به تبادل اطلاعات می‌پردازد و علمی که به مطالعه اطلاعات و سرمایه‌گذاری درزمینه های جدید مثل تولید اطلاعات، گردآوری و اشاعه جهت توسعه اقتصادی می‌پردازد اقتصاد اطلاعات است.

اقتصاد نوین سه ویژگی متمایز دارد:

  1. جهانی است
  2. معطوف به اشیا و امور غیرملموس چون ایده‌ها و اطلاعات است
  3. اجزای آن به‌شدت باهم در ارتباط است.

ویژگی‌های اقتصاد اطلاعات:

اطلاعات یک منبع حیاتی برای پیشرفت علمی و اقتصادی در هر کشوری محسوب می‌گردد. در این زمینه باید اذعان کرد که سطح تولید اطلاعات در کشور ما بسیار پایین است و درواقع هنوز اهمیت اطلاعات شناخته‌نشده است.با توجه به فن‌آوری نوین ما هنوز یکی از واردکنندگان اطلاعات کشورهای توسعه‌یافته هستیم و هنوز نتوانسته‌ایم جایگاه مناسبی را در بین کشورهای توسعه‌یافته کسب کنیم و این خود حاصل عوامل مختلفی است که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  1. خصلت دوگانگی اقتصاد
  2. وابستگی فن‌آوری
  3. اتکای اقتصاد ایران به صادرات تک‌محصولی نفت

این مشکلات اقتصادی که گریبان گیر اقتصاد کشور است باعث شده هنوز اقتصاددانان ما درگیر مباحث پایه‌ای باشند و تا زمانی که این مباحث برطرف نشود مجال بررسی اقتصاد اطلاعات به مسئولان دولتی ایران داده نمی‌شود. برخی عواملی که توجه به آن‌ها موجب شکوفایی و توسعه اقتصادی کشور می‌شود:

  1. ایجاد نظام ملی اطلاع‌رسانی مناسب در کشور برای تولید، گردآوری، سازمان‌دهی، مدیریت، اشاعه و مصرف اطلاعات
  2. توسعه زیرساخت‌های فن‌آوری‌های اطلاعات و ارتباطات به‌صورت همگام و منظم در تمامی ساختارهای جامعه
  3. ایجاد رابطه تنگاتنگ بین نیازهای جامعه و تحقیقات دانشگاهی
  4. توجه به تحقیق و پژوهش از سوی مدیران و سازمان‌های مختلف
+ نوشته شده در  دوشنبه بیست و دوم خرداد ۱۳۹۶ساعت 8:32  توسط فائق (زهراحق بین)  | 
نور حق...
ما را در سایت نور حق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : fayegheh42o بازدید : 154 تاريخ : دوشنبه 22 خرداد 1396 ساعت: 11:22